Święto pieczonego ziemniaka
29 listopada 2010 roku podopieczni Świetlicy Socjoterapeutycznej “Przystań” świętowali “Święto ziemniaka”. Nasze wychowawczynie przygotowały niezbędne produkty i akcesoria kuchenne i zabraliśmy się do pracy. Umyliśmy ręce bardzo dokładnie, włożyliśmy kuchenne fartuchy i do dzieła:)
Najpierw umyliśmy wszystkie ziemniaki, posmarowaliśmy je masłem czosnkowym, co by miały chrupiącą skórkę i włożyliśmy je do specjalnie przyniesionych halogenów.
Kiedy nasze ziemniaczki nabierały złotych kolorów my przygotowywaliśmy pyszne sałatki i sosy. Zapach siekanych ziół rozchodził się po całej świetlicy:)
Krok po kroku kroiliśmy, siekaliśmy wszystkie warzywa, wkładaliśmy dużo serca, żeby wszystkim smakowało, ale co tu dużo opowiadać, spójrzcie sami…
Wszystko pyszne, świetnie podane, będą z nas kucharze, kelnerki, już teraz jesteśmy smakoszami ziemniaczanych pyszności.
Udostępnij na